Windows 11 24H2 - AtlasRectified Pro LITE

Zaczęty przez razor1995, 21 Grudzień 2024, 18:05:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dom97

zmiany które przekładają się na poniższe + lepsza kompatybilność z W10/11.
Testowane GT1030, nawet dodało parę fps w grach :)

Render Quality Flags
Target Flush Count
Texture Clamp Behavior
Texture LOD Bias
Use Cached PCI Mappings
Texture Memory Space
Downloaded Memory Space
Texture Precache
UMA Fast Frame Buffering
Main 3D rendering
Triple Buffering
* HP Elitebook 725 G3 |  AMD A12-8800B | AMD R7 Graphics | 16GB DDR3 | 256GB nVME | Ultramarine Flagship Edition x CachyOS Kernel
* Dell Chromebook 5190 | Intel Celeron N3350 | Intel HD Graphics 500 | 4GBB DDR3 | 32GB eMMc | Windows 10

PijanySmerf

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zalogujzmiany które przekładają się na poniższe + lepsza kompatybilność z W10/11.

Render Quality Flags
Target Flush Count
Texture Clamp Behavior
Texture LOD Bias
Use Cached PCI Mappings
Texture Memory Space
Downloaded Memory Space
Texture Precache
UMA Fast Frame Buffering
Main 3D rendering
Triple Buffering
ale ze co, o co chodzi?

KrolZloty22a

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj

Próbowałeś modyfikowanych sterowników?

Polecam też sprawdzenie czy plan zasilania się nie przestawił z Wysokiej wydajności.
Witam co do modyfikowanych sterowników. Gdzie znajdę oprócz tego, że jest modyfikowany sterownik pod geforce także pod amd ryzen, jakiś modyfikowany sterownik amd adrenalin może być nawet z hotfix? Czy są takie modyfikowane sterowniki pod amd jeżeli to gdzie?

razor1995

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj , jakie konkretnie masz GPU?
Laptop: Lenovo ThinkPad T480s | Intel Core i5 8250U | Intel HD 620 | 24GB RAM Hynix | Lexar NM620 NVME 1TB | Windows 10 Pro
Laptop testowy: Lenovo ThinkPad T430 | Intel Core i7 3740QM | Intel HD 4000 | 16GB RAM Hynix | Samsung 850 Pro 256GB | Windows 7 Pro | Windows XP Pro x64
PC: MSI Z87-G43 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia RTX 3060Ti 8GB | 32GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | Windows 10 Pro
Mobile: Google Pixel 6 | Google Tensor GS101 @2.8 GHz | Mali-G78 MP20 | 8GB RAM | 128GB MMC | Android 15
Sieć: Cudy WR3000 AX OpenWRT | Huawei HG8010H | Netia 1Gb/s
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB SSD|

KrolZloty22a

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj , jakie konkretnie masz GPU?
Ja mam amd ryzen 9 5900hx i drugą kartę Geforce 3070 rtx laptopowa wersja.

KrolZloty22a

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj , jakie konkretnie masz GPU?
Ja mam amd ryzen 9 5900hx i drugą kartę Geforce 3070 rtx laptopowa wersja.
Ten sterownik co jest podpisany jako Xg nv to trzeba rozpakować i kliknąć na setup exe a nie lepiej samą instalkę jako duży plik ponad 700 mb żeby później wyłączyć przez program nvcleaninstall telemetrie bvidi i te inne niepotrzebne geforce experience, disable driver telemetry no bo jest taki program nvcleaninstall które te niepotrzebne elementy wyłącza. 

Dom97

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zalogujzmiany które przekładają się na poniższe + lepsza kompatybilność z W10/11.

Render Quality Flags
Target Flush Count
Texture Clamp Behavior
Texture LOD Bias
Use Cached PCI Mappings
Texture Memory Space
Downloaded Memory Space
Texture Precache
UMA Fast Frame Buffering
Main 3D rendering
Triple Buffering
ale ze co, o co chodzi?

Zmienia ustawienia odpowiedzialne za zarządzanie renderowaniem textur oraz zarządzaniem ich bufferem.
Po jego użyciu jak najbardziej można użyć NVCleaninstall, modyfikowany Xtreme-G modyfikuje sterownik grafiki, nie modyfikuje narzędzi z nim dostarczanych.

01 Styczeń 2025, 16:03:13
Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub ZalogujNie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj

Próbowałeś modyfikowanych sterowników?

Polecam też sprawdzenie czy plan zasilania się nie przestawił z Wysokiej wydajności.
Witam co do modyfikowanych sterowników. Gdzie znajdę oprócz tego, że jest modyfikowany sterownik pod geforce także pod amd ryzen, jakiś modyfikowany sterownik amd adrenalin może być nawet z hotfix? Czy są takie modyfikowane sterowniki pod amd jeżeli to gdzie?

Do AMD również jest Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj
* HP Elitebook 725 G3 |  AMD A12-8800B | AMD R7 Graphics | 16GB DDR3 | 256GB nVME | Ultramarine Flagship Edition x CachyOS Kernel
* Dell Chromebook 5190 | Intel Celeron N3350 | Intel HD Graphics 500 | 4GBB DDR3 | 32GB eMMc | Windows 10

KrolZloty22a

Właśnie o to chodzi jak zrobić z wypakowanego sterownika od xg samą instalkę tak żeby był 1 plik do instalacji a nie rozpakowany tak jak pobieram ten xg i jest w formacie 7z bo trzeba rozpakować tylko w formie pliku exe i wtedy w tym nvcleaninstall by się zainstalowało choć próbowałem ten xg wrzucić na ten program nie ważne czy wypakowany czy nie ale jak wybrałem ten plik to pojawiły się owszem składniki które mogę wybrać które chcę ale nie było display driver zainstalować ale pojawił się coś jak unknown components 4 składniki nieznane jak: Nvapp, nvapp.messagebus,nvcpl i nvdlisr no i jak by był ten plik xg jako exe 720 mb to by nie było tego unkonown componets. Tylko właśnie jak zrobić z tego pliku wypakowanego czy nie wypakowanego samą instalkę jako exe?

Dom97

Próbowales odpalić za pomocą plik exe za pomocą 7-zipa? Z tego co pamiętam to instalator pierwszy był w formie samorozpakujacego archiwum.

01 Styczeń 2025, 17:47:13
I czy próbowałeś instalacji sterownika w takiej postaci jak jest dostępny? Może któryś moduł za dużo usuwa i dlatego występuje problem.

KrolZloty22a

Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub ZalogujPróbowales odpalić za pomocą plik exe za pomocą 7-zipa? Z tego co pamiętam to instalator pierwszy był w formie samorozpakujacego archiwum.

01 Marzec 2025, 17:47:13
I czy próbowałeś instalacji sterownika w takiej postaci jak jest dostępny? Może któryś moduł za dużo usuwa i dlatego występuje problem.
Teraz pobieram ten plik xg jeszcze raz tylko zamiast 7z podczas zapisywania pliku próbuję ten 7z nadpisać/zamienić na exe i się właśnie pobiera teraz jako plik exe. Zobaczymy czy pójdzie tak jak pobieram zwykły sterownik z oficjalnej strony nvidia jako już plik exe czy ze strony techspot guru. Powinno chyba zadziałać myślę z 7z na exe jako konwert. 

Dom97

Nie wiem czy dobrze zrozumieliśmy się. Archiwum który pobierasz jest w formacie 7z, rozpakowujesz go i dopiero plik exe w którym jest otwierasz za pomocą 7Z.

Ryzenek

Bardzo zaciekawił mnie ten nowy mod, chyba będzie lepszy niż zwykły ale najpierw przetestuję sobie na laptopie a potem na PC. Dam znać coś więcej na  ten temat jak sobie poradzi ten system.

kapusta

Witam nie wiem czy to wina jest tej modyfikacji ale system bardzo dziwnie się tnie Nie masz uprawnień do wyświetlania linków. Zarejestruj się lub Zaloguj załączam film który jest przykładem tego co się dzieje , zainstaluje zwykłą wersje bez lite

razor1995

Jaka specyfikacja sprzętu?
Wygląda, jakby renderowanie elementów ustawień go obciążało.
Plus która wersja moda? Stara full, czy v.2?
Laptop: Lenovo ThinkPad T480s | Intel Core i5 8250U | Intel HD 620 | 24GB RAM Hynix | Lexar NM620 NVME 1TB | Windows 10 Pro
Laptop testowy: Lenovo ThinkPad T430 | Intel Core i7 3740QM | Intel HD 4000 | 16GB RAM Hynix | Samsung 850 Pro 256GB | Windows 7 Pro | Windows XP Pro x64
PC: MSI Z87-G43 | Intel Xeon E3-1240 v3 | nVidia RTX 3060Ti 8GB | 32GB RAM Hynix | GoodRAM PX 500 NVME 512GB | Windows 10 Pro
Mobile: Google Pixel 6 | Google Tensor GS101 @2.8 GHz | Mali-G78 MP20 | 8GB RAM | 128GB MMC | Android 15
Sieć: Cudy WR3000 AX OpenWRT | Huawei HG8010H | Netia 1Gb/s
PlayStation 4 | CUH-1116A | 1TB SSD|

kapusta

2,70 GHZ intel i 5 6400 Ram 16GB i GTX 1060 6Gb to samo było na Pro zwykłym v2 i Lite najnowsze które były wydane, Windows 11 ReviOS działa normalnie