Uceglony telefon...
Napisał(a): matik1p




3 odpowiedzi w tym temacie
matik1p
Użytkownik



6
47 postów 10 threads Dołączył: 12 2016
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Radomsko
13.06.2017, 20:51 -
#1
Witam

Mojemu koledze zwalił się system...po prostu złapał bootlopa, chciałem Mu wgrać ROM czysty. Niestety podał Mi złą nazwę i ściągłem nie ten ROM co trza. Niestety teraz mam problem. Telefon nie reaguje na przycisk power, ani recovery nie da się uruchomić. Ściągnąłem oryginalny ROM do tego modelu, odpaliłem SP Flash Tool (naj. wersja), ale podczas gdy kliknę ,,Download'' i podłączę telefon to wyskakuje komunikat: BROM ERROR: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032)
Próbowałem różne sposoby. Używałem starszych wersji SP Flash Tool, ale niestety wtedy wyskakiwały inne błędy. 

Nie mogę go teraz uratować. Czy jest ktoś w stanie Mi pomóc go odratować?

Alcatel One Touch Pop C7 7041X
razor1995
Prezes



95
737 postów 212 threads Dołączył: 02 2016
Imię: Łukasz
Lokalizacja: Będzin
14.06.2017, 17:34 -
#2
Sterowniki zainstalowane?
https://mega.nz/#!uQo1XDDI!EF0V4Tr5LgQvX...tZe_8RZLms

Masz najnowszego FlashToola?
https://mega.nz/#!OFoz3ZZY!j0wTs7WQqIKmh...gE_OZtnQqg


Błąd oznacza, że FlashTool nie potrafi skomunikować się z telefonem, co może oznaczać źle zainstalowane drivery/uszkodzony kabel - sprawdź i daj znać.
PC - CPU: Intel Core i3-4170 3.7GHz || MOBO: MSI B85M-G43 || RAM: Crucial BallistiX Sport 1600MHz 9-9-9-24
SSD: Patriot Blaze 120GB || HDD: Seagate 2TB/64MB || COOLER: SilentiumPC SpartanPro HE924
PSU: Chieftec iArena Series 400W || GPU: Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB GDDR5 128bit
MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: TakeME!
Windows 10 Professional x64

LAPTOP - Dell Latitude E6400
CPU: Intel® Core2Duo™ T9400 2.53GHz ||  RAM: 8 GB DDR2
SSD: 128 GB LiteON LCS-L9S|| HDD: 320 GB Seagate Momentus || GPU: nVidia Quadro NVS 160M
Windows 7 Professional x64
Apple iPhone 5s 32GB || Nokia N9 16GB

"Niestety, ludzie nie buntują się przeciwko Microsoftowi. Nie znają niczego lepszego." - Steve Jobs      



matik1p
Użytkownik



6
47 postów 10 threads Dołączył: 12 2016
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Radomsko
16.06.2017, 15:30 -
#3
FlashTool najnowszy, sterowniki są.
Telefon zostaje wykryty jako ,,Mediatek'', ale niestety... nic.
razor1995
Prezes



95
737 postów 212 threads Dołączył: 02 2016
Imię: Łukasz
Lokalizacja: Będzin
21.06.2017, 20:35 -
#4
Próbowałeś na innym komputerze, innym porcie USB, innym systemie?
PC - CPU: Intel Core i3-4170 3.7GHz || MOBO: MSI B85M-G43 || RAM: Crucial BallistiX Sport 1600MHz 9-9-9-24
SSD: Patriot Blaze 120GB || HDD: Seagate 2TB/64MB || COOLER: SilentiumPC SpartanPro HE924
PSU: Chieftec iArena Series 400W || GPU: Zotac GeForce GTX 750 Ti 1GB GDDR5 128bit
MONITOR: LG 22" IPS224V-PN FullHD IPS LED || CASE: TakeME!
Windows 10 Professional x64

LAPTOP - Dell Latitude E6400
CPU: Intel® Core2Duo™ T9400 2.53GHz ||  RAM: 8 GB DDR2
SSD: 128 GB LiteON LCS-L9S|| HDD: 320 GB Seagate Momentus || GPU: nVidia Quadro NVS 160M
Windows 7 Professional x64
Apple iPhone 5s 32GB || Nokia N9 16GB

"Niestety, ludzie nie buntują się przeciwko Microsoftowi. Nie znają niczego lepszego." - Steve Jobs      





Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki telefon do 1k zł? Opti 5 1 821 27.04.2016, 22:40
Ostatni post: DominiK
  Telefon do 800-900zl ReLU82 11 1 102 26.04.2016, 20:23
Ostatni post: DominiK
  Poszukuję telefon 4 calowy Cuma 8 1 530 26.04.2016, 20:22
Ostatni post: DominiK



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości