Uceglony telefon...
Napisał(a): matik1p




3 odpowiedzi w tym temacie
matik1p
Użytkownik



6
47 postów 10 threads Dołączył: 12 2016
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Radomsko
13.06.2017, 20:51 -
#1
Witam

Mojemu koledze zwalił się system...po prostu złapał bootlopa, chciałem Mu wgrać ROM czysty. Niestety podał Mi złą nazwę i ściągłem nie ten ROM co trza. Niestety teraz mam problem. Telefon nie reaguje na przycisk power, ani recovery nie da się uruchomić. Ściągnąłem oryginalny ROM do tego modelu, odpaliłem SP Flash Tool (naj. wersja), ale podczas gdy kliknę ,,Download'' i podłączę telefon to wyskakuje komunikat: BROM ERROR: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032)
Próbowałem różne sposoby. Używałem starszych wersji SP Flash Tool, ale niestety wtedy wyskakiwały inne błędy. 

Nie mogę go teraz uratować. Czy jest ktoś w stanie Mi pomóc go odratować?

Alcatel One Touch Pop C7 7041X
razor1995
Prezes



99
763 postów 219 threads Dołączył: 02 2016
Imię: Łukasz
Lokalizacja: Będzin
14.06.2017, 17:34 -
#2
Sterowniki zainstalowane?
https://mega.nz/#!uQo1XDDI!EF0V4Tr5LgQvX...tZe_8RZLms

Masz najnowszego FlashToola?
https://mega.nz/#!OFoz3ZZY!j0wTs7WQqIKmh...gE_OZtnQqg


Błąd oznacza, że FlashTool nie potrafi skomunikować się z telefonem, co może oznaczać źle zainstalowane drivery/uszkodzony kabel - sprawdź i daj znać.
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra

PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | MacOS Sierra 10.12.6
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Satelita: Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+

Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
 "Niestety, ludzie nie buntują się przeciwko Microsoftowi. Nie znają niczego lepszego." - Steve Jobs      
 
matik1p
Użytkownik



6
47 postów 10 threads Dołączył: 12 2016
Imię: Mateusz
Lokalizacja: Radomsko
16.06.2017, 15:30 -
#3
FlashTool najnowszy, sterowniki są.
Telefon zostaje wykryty jako ,,Mediatek'', ale niestety... nic.
razor1995
Prezes



99
763 postów 219 threads Dołączył: 02 2016
Imię: Łukasz
Lokalizacja: Będzin
21.06.2017, 20:35 -
#4
Próbowałeś na innym komputerze, innym porcie USB, innym systemie?
Laptop: Macbook Pro Early 2011 | Intel Core i7 2635QM @ 3.4 GHz| Radeon HD 6490M | 16GB RAM Kingston | GoodRAM Iridium Pro 512GB  | MacOS High Sierra

PC: Intel Core i5 2400S @2.5GHz + SilentiumPC SpartanPro | Gateway DT71 | nVidia GT 640 2GB | 12 GB RAM Kingston| Patriot Blaze SSD 120 GB | Seagate ST2000DM001 HDD 2TB | MacOS Sierra 10.12.6
Japko: Apple iPhone 8 | Apple A11 Bionic @2.74 GHz | Apple A11 GPU | 3GB RAM | 64GB PAMIĘCI | iOS 11.3
Satelita: Corab 90cm Black | 2x Inverto Twin Black Premium | Philips 43PFS5301 | Formuler F1 Twin (OpenATV 6.1) | AB Cryptobox 600HD Mini | Hot Bird 13E + Astra 19.2E | Cyfrowy Polsat i nc+

Sieć: Arris CM3200 + Asus RT-AC1200G+ | SMSNET 200Mb/s
 "Niestety, ludzie nie buntują się przeciwko Microsoftowi. Nie znają niczego lepszego." - Steve Jobs      
 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki telefon do 1k zł? Opti 5 2 431 27.04.2016, 22:40
Ostatni post: DominiK
  Telefon do 800-900zl ReLU82 11 1 602 26.04.2016, 20:23
Ostatni post: DominiK
  Poszukuję telefon 4 calowy Cuma 8 2 049 26.04.2016, 20:22
Ostatni post: DominiK



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości